Eindelijk! Na 1912 dagen mocht Brouwer debuteren voor Heracles

Brian Vesseur • 22:36, 26-09-2018 / Laatste Update: 21:24, 05-01-2024

Michael Brouwer tekende op zijn 18e een contract bij Heracles. Nu is de doelman 25 en dinsdag mocht hij pas zijn debuut maken! In de KNVB-beker was hij medeverantwoordelijk voor de 2-1 overwinning op FC Den Bosch.

„Het was gaaf”, zegt hij tegen Tubantia. „Vooral ook de reactie van het publiek, mijn ploeggenoten en familie.” De meegereisde supporters zongen zijn naam en vierden de zege uitbundig met de keeper uit Apeldoorn, die al zoveel jaar in Almelo rondloopt. Al in de vierde minuut moest Brouwer in actie komen, dat ging uitstekend. „Het was apart, maar in de tweede helft kreeg ik het gevoel: schiet maar, ik ga er geen een doorlaten.”

Vertrouwen

Keeperstrainer Brian van Loo had vooraf tegen hem gezegd: ‘Je hebt er hard voor gewerkt, zorg ervoor dat je na afloop trots bent’. Ook zijn goede vriend Bram Castro, met wie hij vier jaar trainde bij Heracles, appte Brouwer: ‘Heb vertrouwen, je bent er klaar voor’. „Ik kreeg zondagochtend te horen dat ik zou spelen, ik was verrast, ging er niet van uit, maar vond het natuurlijk heel mooi.”