FC Groningen wint dankzij een 'on fire' Sierhuis van Willem II

BSR Agency

admin • 17:39, 03-11-2019 / Laatste Update: 22:54, 04-01-2024

FC Groningen had vanmiddag weinig te vrezen van Willem II. De Tilburgers - die als nummer 6 aan deze speelronde begonnen - speelden bijzonder slap en werden dankzij 2 prima goals van Kaj Sierhuis eenvoudig aan de kant gezet: 2-0.

FC Groningen zette Willem II direct onder druk en de thuisploeg kreeg in de openingsfase ook een paar grote kansen. Joel Asoro gleed de bal maar net naast het doel, Ahmed El Messaoudi liet een grote kopkans onbenut en opnieuw Asoro kon vrij voor Timon Wellenreuther geen gaatje vinden; de doelman bracht redding, zoals hij dat even later ook deed bij een geplaatste kopbal van Kaj Sierhuis.

En dan plots, uit het niets, was daar in de 27ste minuut plots een enorme kans voor Willem II. Pavlidis kreeg de bal cadeau en kon alleen op keeper Sergio Padt af. De hoek was lastig, de Griek mikte naast het Groningse doel.

Maar in de 40ste minuut gebeurde dan toch wat eigenlijk niet kon uitblijven: FC Groningen kwam op voorsprong. Sierhuis stond aan het eind van een vlotte aanval en tipte de bal van dichtbij siervol voorbij de graaiende armen van Wellenreuther: 1-0.

Poeier

In de rust maakte Adrie Koster gebruik van zijn eerste wisselmogelijkheid. Ché Nunnely bleef achter in de kleedkamer, Jhonny Quinonez kwam voor hem in het veld. Willem II kreeg in de tweede helft direct een corner, maar een minuut later was het aan de andere kant raak. Kaj Sierhuis kreeg alle ruimte om in het strafschopgebied uit te halen en poeierde de bal in de korte hoek langs Wellenreuther: 2-0.

10 minuten voor tijd kwam FC Groningen nog even goed weg toen de scheidsrechter een elleboogstoot van Charlison Benschop in het gezicht van Sebastian Holmen af deed met een gele kaart.In de extra tijd deed Mike te Wierik hetzelfde bij Pavlidis, opnieuw onbestraft. Maar het zou het eindresultaat van de middag niet hebben veranderd.