FC Twente lijdt op bezoek bij Utrecht 1e nederlaag van het seizoen

BSR Agency

admin • 23:48, 24-10-2020 / Laatste Update: 02:42, 06-01-2024

FC Utrecht heeft eindelijk de 2e Eredivisie-overwinning binnen, na een zege zaterdagavond op FC Twente (2-1). Na een pijlsnelle achterstand kantelden de Domstedelingen geleidelijk de wedstrijd. Daarmee is ook de ongeslagen status van FC Twente ten einde.

Willem II en Feyenoord ervoeren dit seizoen al dat het tandem Václav Cerny en Danilo een wedstrijd snel kan openbreken. Ook FC Utrecht moest er, nog sneller dan normaal, aan geloven. Na slechts 16 seconden had de van Ajax gehuurde Braziliaan de bal er al inliggen, op aangeven van Cerny. Die is van FC Utrecht gehuurd en was erop gebrand om wat te laten zien in Stadion Galgenwaard, waar dat vorig seizoen totaal niet lukte

Geen 3-1

FC Twente wilde die vroege voorsprong vooral consolideren en liet een vrij onmachtig FC Utrecht zijn gang gaan. Tot Bart Ramselaar 2 minuten voor rust de gelijkmaker hard achter doelman Joël Drommel volleerde. Het ideale duwtje in de rug voor FC Utrecht, dat daarmee het initiatief in de tweede helft kon grijpen. 2 minuten ná rust schoof Sander van de Streek de 2-1 achter Drommel, op aangeven van Ramselaar. Laatstgenoemde dacht zijn wedstrijd te bekronen met de 3-1, maar zijn doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel.

Niet meer ongeslagen

Dat maakte uiteindelijk niet zo veel uit, want FC Utrecht won weer eens na 2 gelijke spelen. FC Twente, 1 van de verrassingen in de 1e fase van dit seizoen, is zijn ongeslagen status kwijt, al kreeg Queensy Menig in de slotseconden nog een enorme kans op de gelijkmaker.