FC Utrecht gaat onderzoek doen naar supporters die bier op het veld gooiden

19 september 2021

ANP

FC Utrecht gaat een onderzoek doen naar de eigen supporters. De wedstrijd tegen RKC Waalwijk van zaterdag werd 2 keer stilgelegd omdat supporters bier en aanstekers op het veld gooiden. Met behulp van videobeelden wil FC Utrecht weten of er strafbare feiten zijn gepleegd.


"Al met al was het een hectische avond", aldus een woordvoerder van FC Utrecht. "Er is tijdens de wedstrijd al ingegrepen op de tribunes om het gooien op het veld tegen te gaan. We kijken, net als bij andere wedstrijden en volgens het protocol, met behulp van videobeelden van de wedstrijd of er strafbare feiten kunnen worden geconstateerd. In dat geval treden we, ook net als anders, uiteraard op. Zoals ook door onze stadionspeaker benadrukt: bier is om op te drinken, niet om te gooien. En daar staan wij volledig achter."

Ook de KNVB gaat nog eens goed kijken naar wat er in de Galgenwaard gebeurde. Dick van Egmond, coördinator scheidsrechterszaken bij de voetbalbond, wilde zondag niet reageren op de aanpak van scheidrechter Richard Martens. De scheidsrechter zei dat hij een signaal wilde afgeven aan voetbalsupporters. "Je moet een keer een streep trekken. Als we hier niets aan doen, waar eindigt het dan?", aldus Martens bij ESPN.

De spelers vonden het wat overdreven. "De spelers op het veld, zowel van ons als van RKC, hadden niet echt door wat er aan de hand was", zei aanvoerder Willem Janssen van FC Utrecht.