Feest in Leeuwarden! Cambuur (bijna zeker) volgend jaar actief in de Eredivisie

AD

Sjors Tanis • 23:48, 16-04-2021 / Laatste Update: 15:03, 07-01-2024

Cambuur Leeuwarden is dankzij een 4-1 overwinning op Helmond Sport officieus gepromoveerd naar de Eredivisie. De koploper in de Keuken Kampioen Divisie moet nog 4 duels spelen, maar is nu al zo goed als zeker van promotie naar het hoogste niveau.

Topscorer Robert Mühren scoorde 2 keer en breidde zijn seizoenstotaal uit naar 34 (in 33 duels).

Helmond op voorsprong

In de 25e minuut kwamen de bezoekers nog op voorsprong via Jelle Goselink. 4 minuten later stelde Mühren echter alweer orde op zaken: 1-1. Vlak voor de pauze zette Issa Kallon de thuisploeg op voorsprong. Mühren besliste het duel in de 51e minuut en 20 minuten voor tijd maakte Alec van Hoorenbeeck nog een eigen doelpunt: 4-1.

Jaar later toch raak

De 4-1 was de 100e treffer van Cambuur dit seizoen in de Keuken Kampioen Divisie. Het verschil met nummer 3 Almere City is nu 15 punten. Met een veel beter doelsaldo is Cambuur dus bijna zeker van Eredivisie-voetbal volgend seizoen. Almere City speelt zaterdag bij Go Ahead Eagles. Als de club niet wint is Cambuur helemaal zeker van promotie. Cambuur was vorig seizoen afgetekend koploper toen de competitie vanwege corona werd stilgelegd. De KNVB besloot vervolgens dat niemand zou promoveren of degraderen.

Cambuur speelde in 2016 voor het laatst in de Eredivisie.

NAC speelt gelijk

NAC, de nummer 4 van de ranglijst, speelde op bezoek bij Roda JC met 3-3 gelijk. Roda kwam 3 keer op voorsprong. Ali Messaoud, Thijmen Goppel en Danny Bakker scoorden namens de thuisploeg, terwijl Lewis Fiorini, Mounir El Allouchi en Mario Bilate trefzeker waren namens de ploeg uit Breda.