Feyenoord maakt het zich onnodig moeilijk maar wint wel van Heracles

Bart van der Wijst • 22:23, 09-09-2017 / Laatste Update: 16:56, 07-01-2024

Feyenoord heeft in aanloop naar het Champions League-duel met Manchester City een 'redelijk' makkelijk avondje gehad. Uit, op het kunstgras van Heracles Almelo, maakte de regerend landskampioen het lastiger dan nodig. Een 0-3 voorsprong werd nog bijna weggegeven, maar het werd net op tijd 2-4.

Heracles mag de nederlaag vooral aan de matige 1ste helft wijten, al speelde Feyenoord daarin erg goed. Met name Karim El Ahmadi en Steven Berghuis waren op dreef.

Effe gas geven

Na ruim 20 minuten strompelde Jørgensen met een blessure naar de kant. Slecht nieuws voor Feyenoord, aangezien woensdag al City wacht. Na de wissel ging het ineens rap. Binnen 11 minuten stond Feyenoord op een 0-3 voorsprong. Berghuis (ook al de maker van de 0-1) krulde na goed drukzetten knap raak en schoot beheerst de 0-2 binnen. Voor rust nog leek het duel gespeeld door een van richting veranderd schot van Boëtius.

Hele andere 2de helft

Vol goede moed begon Heracles aan het 2de bedrijf. Tot grote opgelegde kansen leidde dit niet. Toch kwam de thuisploeg terug in de wedstrijd door een goal uit het niets van Reuven Niemeijer. Nadat eigenlijk heel het stadion wat in slaap was gesust kopte hij uit de rebound raak. Het stadion ging er goed voor zitten, al leek een stunt niet echt in de maak.

Pingel Heracles

Het publiek kreeg meer hoop nadat Kristoffer Peterson in de 16 over het been ging van Kevin Diks. Niemeijer ging achter de bal staan en sloot de aansluitingstreffer binnen: 2-3. Met nog ruim 10 minuten te spelen, besloot Heracles vol gas te geven. De thuisploeg kreeg nog een mogelijkheid via Peterson, maar hij schoot voorlangs.

De aanleiding van de pingel bij #herfey. Komt de landskampioen nog in de problemen in de slotfase? https://t.co/DvArZYsELJ pic.twitter.com/PYTIxbEhdo

— FOX Sports (@FOXSportsnl) 9 september 2017

Door alles op de aanval te spelen, gaf Heracles achterin ruimte weg. Zeker toen Bram Castro in de allerlaatste minuut besloot naar voren te gaan bij een corner. Na goed uitverdedigen kon Sam Larsson, die debuteerde, af op een lege goal en gooide het duel op slot: 2-4.