Feyenoord wint met herkenbare cijfers van Heracles en bekert door

Bart van der Wijst • 23:34, 21-12-2017 / Laatste Update: 15:54, 12-12-2023

Feyenoord is donderdagavond de laatste ploeg die de koker in gaat voor de loting van de kwartfinale. De Rotterdammers waren in de eigen Kuip te sterk voor Heracles Almelo, dat op 14 mei van dit jaar met dezelfde cijfers ten onder ging tijdens de kampioenswedstrijd: 3-1.

Feyenoord begon voortvarend aan de bekerwedstrijd. Vroeg in de wedstrijd stond het al 2-0, dankzij doelpunten van Steven Berghuis en Sven van Beek.

Angst

Berghuis scoorde na een goede voorzet (en prima overstapje van Dylan Vente) van Tonny Vilhena: 1-0. Na een kwartier spelen lag de 2-0 er alweer in. Bram Castro redde in eerste instantie op een schot van Jean-Paul Boëtius na een corner, vervolgens kopte Sven van Beek prima raak. De Rotterdammers leken op weg naar eenzelfde eenvoudige als tegen Sparta.

Toch kwam Heracles Almelo geheel uit het niets terug in de wedstrijd. Onoplettendheid achterin zorgde ervoor dat rechtsback Tim Breukers de bal keurig achter Brad Jones schoot. Vervolgens kroop de angst in de ploeg bij Feyenoord en kwam het voor rust 1 keer goed weg.

Videoref in actie

In de 2de helft was Feyenoord weer wat sterker, maar grote kansen kreeg de ploeg niet. Dylan Vente verscheen 1 keer voor Castro, maar zijn inzet ging in het zijnet. Toch viel de 3-1 nog laat in de wedstrijd. Via de videoref kreeg de thuisploeg een penalty, die benut werd door Steven Berghuis.

⚽ | Na een videoscheidsmoment gaat de bal op de stip. Steven Berghuis benut de penalty voor #Feyenoord en maakt er 3-1 van.#feyher pic.twitter.com/aMPkiK9zQx