GAE verliest, Ramselaar scoort er op los & mooie radslag Dijkhuizen (video's)

admin • 00:36, 15-09-2018 / Laatste Update: 22:33, 04-01-2024

Wat een lekkere avond Eerste Divisie voetbal. Koploper Go Ahead heeft een moeilijke avond achter de rug in Alkmaar. Zij verliezen met 3-2. Daarnaast nog flink wat doelpunten, mooie comebacks en Stankov van FC Dordrecht doet het gewoon weer. Check hieronder de hoogtepunten.

FC Dordrecht - FC Twente

Geen moeilijke avond voor degradant FC Twente. Peet Bijen schiet Twente al binnen 20 minuten naar 1-0. Dan een zeer opmerkelijk eigen doelpunt van een zeer bekende: Stankov. Dit is zijn 2e eigen doelpunt in 2 weken. Je zou bijna denken aan omkooppraktijken.

FC Twente zet daarmee weer een goede stap naar boven in de Keuken Kampioen Divisie na het verlies van vorige week tegen Top Oss.

Jong AZ- Go Ahead Eagles

Het gaat fout bij Go Ahead. 2 penalty's tegen door domme overtredingen. Ferdy Druijf schiet 2 maal raak. Uiteindelijk wint Jong AZ met 3-2 van de oud-koploper. De ploeg van John Stegeman zakt namelijk naar plek 2, omdat Cambuur met 2-0 wint van Telstar.

NEC - Jong PSV

Een speciale rol voor Bart Ramselaar. Normaal PSV, nu gedegradeerd naar Jong PSV. NEC walst over PSV heen en komt dus al binnen 40 minuten met 2-0 voor. Dan sussen de Nijmegenaren alleen in en maakt Jong PSV er 2 vlak voor rust. 2-2 en het is spannend. Het gaat beide kanten op, maar dan maakt 'degradant' Ramselaar de 2-3 en 2-4. Wat een heerlijke streep van de PSV'er.

NEC kan dan nog wel wat terug doen en maakt de 3-4. Alles lijkt nog mogelijk in de Goffert en het lukt zelfs gewoon. Het wordt 4-4 door invaller Josef Kvída. Het stadion gaat helemaal los. Beide ploegen kunnen uiteindelijk tevreden zijn met 1 punt.

Almere City FC - Jong FC Utrecht

Almere City komt in de 1e helft makkelijk op voorsprong tegen de Domstedelingen. 2-0 de rust in. Klus lijkt geklaard voor Almere, maar Jong FC Utrecht komt terug naar een 2-1 door middel van Nick Venema. Het blijkt niet voldoende te zijn. De ploeg van Jack de Gier maakt zelfs namelijk nog de 3-1 en houdt de 3 punten in eigen huis.

RKC Waalwijk - Roda JC

Een strijdlustige wedstrijd in Waalwijk. Er wordt veel naar voren gevoetbald, maar er wordt niet gescoord. Behalve door een iemand: Henk Dijkhuizen. Zijn schot wordt gekraakt, maar vliegt toch het doel in. Niet de mooiste goal, maar de viering wel. Wat een turntalent!