Groningen en NEC blijven steken op gelijkspel

Bart van der Wijst • 23:17, 22-01-2016 / Laatste Update: 12:42, 08-01-2024

NEC blijft uitstekend presteren in de eredivisie. De gepromoveerde ploeg uit Nijmegen pakte vrijdag in een kletsnat stadion Euroborg in een saai duel een punt bij FC Groningen (0-0) en houdt daarmee de vijfde plaats op de ranglijst vast. Groningen blijft negende.

In de gezapige eerste helft waren de kansen spaarzaam. De stugge defensie van NEC liet het initiatief lange tijd aan Groingen, maar gaf daarbij niet één doelpoging weg. Uit de counter was NEC zelf zelfs drie keer dichtbij een treffer. Sergio Padt pareerde een prachtige volley van Navarone Foor en een goed schot van Anthony Limbombe fraai, terwijl uitblinker Janio Bikel met een verwoestende uithaal de paal raakte.

Weinig kansen

Doelman Brad Jones moest pas na een uur spelen voor het eerst redding brengen. Oussama Idrissi, invaller bij FC Groningen, loste een schot van afstand, maar zag de Australische keeper van NEC zijn inzet voldoende toucheren. Groningen drong steeds meer aan, maar stichtte sporadisch groot gevaar. Michael de Leeuw kopte en stifte de bal nog wel voorlangs. De bezoekers uit Nijmegen kregen in de tegenaanval zeeën aan ruimtes geboden, maar vooral Limbombe wist daar steeds geen raad mee. Ook een megakans, de grootste van de wedstrijd, was in blessuretijd niet aan de linksbuiten van NEC besteed. Daardoor kwamen de bezoekers, waar verdediger Dario Dumic sterk debuteerde, ook niet tot scoren maar hield NEC de bekerwinnaar wel op vier punten afstand in de competitie.