Zo ziet volgens jullie de ideale opstelling van PSV’ers en Ajacieden eruit

22 september 2019

BSR/Soccrates Images

2 dagen geleden plaatsten we een poll met de vraag hoe jullie ideale elftal van PSV'ers en Ajacieden eruit zou zien en dat hebben we geweten! Er werd massaal gestemd in aanloop naar de 1e topper van het seizoen in de eredivisie. De Amsterdammers domineren de basiself, al heeft PSV enkele cruciale posities in handen.


Meer dan 1200 mensen hebben hun stem laten horen en kwamen tot de conclusie dat Ajax de beste spelers herbergt voor de topper, die zich om 16:45 in het Phillips Stadion afspeelt. Maar hoe ziet dit gecombineerde elftal er precies uit? We lopen de posities in onze 4-3-3-formatie met je door!

Doelman
Hoewel Jeroen Zoet enkele mooie statistieken tegen Ajax heeft, is volgens jullie André Onana de man die het doel moet verdedigen. Maar liefst 83% vindt dat hij het beste onder de lat kan staan en het doel schoon moet houden.

Verdediging
3 van de 4 verdedigers komen hier uit Amsterdam, al is er ook een mooie plek centraal achterin voor PSV'er Timo Baumgartl. Hij kreeg 27% van de stemmen om centraal achterin te staan. De man met wie hij dat moet doen heeft echter een nóg hoger percentage. Daley Blind kon met 43% op bijna de helft van de stemmen rekenen.

De backs komen ook uit Amsterdam. Sergiño Dest verschalkte nipt Denzel Dumfries met 56%. Aan de andere kant vermorzelde Nico Tagliafico zijn concurrent Olivier Boscagli. Hij kreeg met 92% (!) op afstand de meeste stemmen van alle spelers van PSV en Ajax.

Middenveld
Het was een nek-aan-nek-gevecht wie hier de meeste stemmen kreeg, maar uiteindelijk kreeg Lisandro Martinez 11 stemmen meer dan Mo Ihattaren. Edson Álvarez completeert het middenveld met 22% van de stemmen, waardoor Promes, Hendrix en Rosario volgens jullie een plekje op de bank krijgen.

Aanval
Er was geen misverstand welk drietal voor de goals moesten zorgen. Hakim Ziyech, Donyell Malen en Dusan Tadic kregen nagenoeg evenveel stemmen (27, 25 en 24%). Niet zo gek, aangezien ze allemaal op dit moment in bloedvorm verkeren. Zij houden Steven Bergwijn, David Neres en Bruma met overtuiging uit deze gecombineerde basiself.

Alle stemmen nog eens rustig bekijken? Bekijk hier dan de pagina waar je kon stemmen!