Instituut Sportrechtspraak is bij Marc Overmars-onderzoek ontevreden over medewerking Ajax

13 mei 2022

ProShots

Het Instituut Sportrechtspraak (ISR) vindt dat Ajax matig meewerkt bij het onderzoek naar het grensoverschrijdend gedrag van Marc Overmars. ISR onderzoekt wat de voormalig technisch directeur van Ajax nou precies heeft gedaan of gezegd of geschreven richting enkele vrouwelijke medewerkers.


Volgens de NOS stelt het ISR botweg dat Ajax niet meewerkt. En Overmars zelf houdt al helemaal de kaken stijf op elkaar. ISR had verwacht en gewenst dat vanuit Ajax meer informatie zou worden gedeeld.

Oordeel
"Er is nagelaten om concreet te maken wat er precies is gebeurd, wanneer, met wie en hoe vaak", zegt Henk van Aller, adjunct-directeur van het ISR. "Om tot een afgewogen oordeel te komen in een tuchtrechtelijk onderzoek is dat wel heel belangrijk."

Nu loopt het ISR dus tegen een muur. Ook lukt het niet om in contact te komen met personen die zich slachtoffer voelen van het gedrag van Overmars. Hoe het kan dat zij zich niet melden bij het ISR is onhelder.

Hoop
Toch houdt Van Aller hoop. "Soms heb je weleens sportbestuurders die iets met tegenzin melden of iets vanaf de start bagatelliseren. Maar uiteindelijk wordt er wel meegewerkt. Wij hopen dat Ajax het belang van hun medewerking aan het ISR-onderzoek inziet."