Jong Ajax verspeelt eerste punten tegen rooie lantaarndrager RKC

Proshots

Trevor Wagener • 00:30, 12-09-2017 / Laatste Update: 17:33, 05-01-2024

Jong Ajax is na 3 overwinningen op rij maandagavond tegen het eerste puntenverlies opgelopen in de Jupiler League. Uitgerekend tegen hekkensluiter RKC Waalwijk bleven de Amsterdammers op het eigen Sportpark De Toekomst steken op 1-1.

Ajax kwam 8 minuten voor de pauze nog wel op voorsprong door een goal van Carel Eiting. Het spel had toen al enige tijd stilgelegen door een flinke onweersbui, maar kon wat later weer hervat worden.

Wederopstanding

RKC, dat in de 3 voorgaande wedstrijden pas 1 puntje had gepakt, kwam in de 55e minuut langszij toen Henrico Drost doelman Kostas Lamprou passeerde. Ajax raakte in blessuretijd nog wel de lat, maar een overwinning bleek er niet in te zitten.

Geen Sinkie, concurrentie

Bij Jong Ajax was er rekening gehouden met een rentree van Daley Sinkgraven, maar de verdediger zat nog niet bij de selectie. Jong Ajax deelt de koppositie met FC Oss, dat ook 10 punten uit 4 wedstrijden heeft en exact hetzelfde doelsaldo (10 om 4). MVV Maastricht (9 om 4) staat daar qua doelsaldo net wat achter.