Jongelingen van Oranje -17 naar kwartfinale EK

admin • 16:34, 12-05-2016 / Laatste Update: 10:50, 12-12-2023

De Oranje jeugd heeft de toekomst. Althans, vooralsnog gaan ze in ieder geval lekker. De jongelingen van onder 17 heeft zich namelijk weten te plaatsen voor de kwartfinale van het EK in Azerbeidzjan. In het laatste pouleduel werd Servië met 2-0 verslagen. Marko Ilic werkte de bal acht minuten voor tijd in eigen doel. In blessuretijd maakte Dylan Vente er 0-2 van.

Ilic schoot in eigen doel na een voorzet van NEC'er Ferdi Kadioglu, die net twee minuten in het veld stond. In de laatste minuut scoorde Feyenoord-talent Vente uit een kort genomen hoekschop van Ajacied Justin Kluivert.

Spanje poulewinnaar

Het team van bondscoach Kees van Wonderen plaatste zich achter poulewinnaar Spanje als nummer twee in groep D voor de kwartfinale. Spanje won donderdag in Bakoe met 4-2 van Italië.

De tegenstander in de kwartfinale die zondag op het programma staat, wordt later op donderdag bekend.