Jupiler League overzicht: VVV loopt verder uit, Cambuur wint met 2-7 bij Oss

Pro Shots / Joep Leenen

admin • 23:20, 13-03-2017 / Laatste Update: 04:16, 07-01-2024

Wie kan VVV-Venlo nog van het kampioenschap in de Jupiler League afhouden. De Venlose motor draait op volle toeren en maandagavond won de ploeg van Maurice Steijn weer, deze keer op bezoek bij Den Bosch. En als de concurrenten hier en daar puntjes laten liggen, wordt VVV fluitend kampioen. Nummer 2 en 3 Jong Ajax en Volendam troffen elkaar op Sportpark De Toekomst en kwamen niet verder dan 1-1. De Venlose voorsprong is daarmee 11 punten op Jong Ajax, 15 punten op MVV en 16 op Volendam en Jong PSV.

FC Den Bosch - VVV-Venlo 0-2

Koploper VVV maakte er geen hoogstaande wedstrijd van in Den Bosch en dus mag de overwinning moeizaam genoemd worden. Vito van Crooij scoorde pas in de 2de helft de openingstreffer. Clint Leemans besliste uit een strafschop de wedstrijd. VVV is nu nog 3 overwinningen verwijderd van de titel. Volgende week gaat de Venlose ploeg naar Dordrecht en thuis tegen NAC en Almere City kan het kampioenschap op eigen kracht binnengehaald worden.

Jong Ajax - FC Volendam 1-1

De 'concurrenten' van VVV, Jong Ajax en Volendam, staan al op gepaste afstand en kunnen de titel uit hun hoofd zetten. Op De Toekomst werd het 1-1. Nouri scoorde voor Jong Ajax, Kevin van Kippersluis maakte halverwege de 2de helft gelijk.

FC Oss - Cambuur Leeuwarden 2-7

Dé wedstrijd van de avond was in Brabant. Het doel van FC Oss was een ware schiettent voor Cambuur dat met 2-7 won. Sander van der Streek was met een hattrick de grote man bij de Friezen. Stefano Lilipaly maakte er 2 voor Cambuur en vooral zijn 2de (de 6de van Cambuur) was er een om in te lijsten.

Helmond Sport - De Graafschap 0-2

De Graafschap deed goede zaken op bezoek bij Helmond Sport. Een fraaie goal van Bryan Smeets en een wippertje van Anthony van den Hurk waren genoeg voor een 0-2 zege.

Almere City - FC Dordrecht 3-0

Nummer 19, en voorlaatste, in de Jupiler League FC Dordrecht kreeg een flink pak slaag van Almere City. Soufyan Ahannach en 2 goals van Sherjill MacDonald zorgden voor een 3-0 eindstand.

Telstar - FC Emmen 2-2

Telstar leek lang op weg om Emmen in eigen huis te verslaan, maar Issa Kallon dacht daar anders over. In de laatste minuut kopte hij Emmen naast Telstar dat op deze manier toch nog een punt uit Velsen-Zuid meenam.

Achilles'29 - RKC Waalwijk 2-3

Hekkensluiter Achilles kon niet profiteren van de misstap van Dordrecht. In Groesbeek won RKC een doelpuntrijk duel met 2-3.

FC Eindhoven - Jong PSV 0-5

De enige stadsderby in de Jupiler League vond maandagavond weer plaats en FC Eindhoven kreeg voetballes van Jong PSV. 0-5 werd het maar liefst met Albert Gudmunsson als grote man bij PSV. Hij maakte een hattrick. Jurgen Locadia, op zijn weg terug bij PSV 1, mocht invallen en scoorde de 4de goal van de avond.

MVV - Jong FC Utrecht 4-1

Lang viel er weinig te genieten in Maastricht, al doet de score anders vermoeden. Alle goals vielen na rust en dus blijft MVV 4de in de Jupiler League.

Fortuna Sittard - NAC Breda 0-2

Fortuna ging vrijdag hard onderuit tegen VVV en kan de wedstrijd tegen NAC ook maar beter snel vergeten. Bart Meijers en James Horsfield zorgden voor de Bredase productie. Marco Ospitalieri moest er bij de thuisploeg nog met rood vanaf.