Matúš Bero schiet Vitesse in 'Duitse clash' langs Heracles

BSR Agency

Trevor Wagener • 23:04, 09-01-2021 / Laatste Update: 22:44, 07-01-2024

Vitesse heeft op bezoek bij Heracles Almelo gemakkelijk gewonnen! Het werd 0-2 en Matúš Bero was de grote man in Almelo. De middenvelder van Vitesse zag zijn schot in de 1e helft van richting veranderd worden door Robin Pröpper, in de 2e helft schoot hij zelf de bal achter keper Janis Blaswich.

De wedstrijd tussen de nummer de nummer 12 en de nummer 4 kwam langzaam op gang in Almelo. Het doelpunt van Vitesse in de 38ste minuut kwam vanuit het niets. na een geblokt schot van Elezar Dasa reageerde Bero snel. Hij controleerde de bal naar zijn linkerbeen en schoot met geluk via Robin Pröpper de 0-1 binnen voor Vitesse.

Op slot

In de 2e helft probeerde Heracles nog terug te komen, maar echt grote kansen kreeg Heracles niet. In de 83ste minuut maakte Matúš Bero nu wel echt de goal. Na een goede aanval schoof hij de bal, op aangeven van Eli Dasa, binnen.

Vitesse stijgt door de zege naar de 3e plaats. Het team van Duitser Thomas Letsch heeft 32 punten, 3 meer dan concurrent Feyenoord dat zondag speelt op bezoek bij Sparta. De Duitser Frank Wormuth blijft met Heracles steken op 15 punten, waardoor het op de 12e plek staat. Fortuna Sittard klimt bijj een zege op SC Heerenveen over de Alemeloërs heen.