Oei! ‘Oud-Ajacied Ebecilio de lul na verwekken kinderen in Rusland’

15 februari 2019

BSR/SOCCRATES

Voetballer Lorenzo Ebecilio (ex-Ajax) zou bij 2 vrouwen 2 kinderen hebben verwekt toen hij in Rusland voetbalde. De Russische rechter wil nu dat hij een dna-test laat uitvoeren.


De moeder van 1 van de kinderen, die allebei op dezelfde dag zijn geboren (17 januari 2017), wil dat Ebecilio hun dochtertje erkent en heeft daarover al een rechtszaak gevoerd in Moskou. Dat schrijft het Algemeen Dagblad.

Automatisch erkend
De rechter in de Russische hoofdstad bepaalde dat de Nederlandse voetballer, die nu in Servië bij Rode Ster Belgrado onder contract staat, tot 23 februari de tijd heeft dna-materiaal af te staan. Voldoet hij niet aan die uitspraak, dan zal Ebecilio volgens het Russische recht automatisch worden erkend als de vader.

Verliefd
Anna Bagajeva (28) ontmoette Ebecilio in een restaurant in Moskou in de zomer van 2016. De voetballer speelde toen net voor Anzhi Makhachkala en de 2 raakten aan de praat. Daarna spraken ze vaker af en zagen ze elkaar 1 of 2 keer per maand als Ebecilio in Moskou was.

In april 2017 bleek Bagajeva zwanger. ,,Lorenzo zei dat hij kinderen wilde. Toen ik zwanger was, beloofde hij dat we een gezin zouden vormen. Hij zei dat hij van me hield'', vertelt aan het Russische tv-programma Poest govorít ('Laat maar praten'). ,,Ik was verliefd en ik geloofde hem.”

Nog een kind
Wat ze niet wist, was dat Ebecilio tegelijkertijd ook een relatie had met een andere vrouw, Daria Danilina. Ook zij raakte van hem in verwachting en baarde op 17 januari 2017 een zoon. Bizar genoeg op dezelfde dag kreeg Bagajeva een dochter, Malena.

De redactie van het programma had dna-materiaal van beide kinderen afgenomen en laten onderzoeken. Het resultaat: met meer dan 90 procent zekerheid hebben ze in ieder geval dezelfde vader. Maar wie dat is...

Visum
Bagajeva zegt dat ze al ruim een jaar geen contact meer heeft met Ebecilio. ,,Hij wilde mij en Malena rond oud en nieuw 2017 naar Nederland halen. Ik zei hem dat hij op tijd moest zijn, omdat we allebei een visum nodig zouden hebben. Daarna heb ik niets meer van hem vernomen.''

Sindsdien woont ze met haar dochtertje en haar zus in een klein appartementje in Moskou. Inkomsten heeft Bagajeva niet, en Ebecilio heeft haar geen cent betaald, beweert ze.

De voetballer was niet bereikbaar voor commentaar.