Prima Willem II prijst Pavlidis en pijnigt PEC Zwolle in povere seizoensprelude

BSR

Trevor Wagener • 23:53, 02-08-2019 / Laatste Update: 20:59, 12-12-2023

Willem II heeft het eredivisie-seizoen afgetrapt met een overwinning in Zwolle. PEC werd dankzij Vangelis Pavlidis met 1-3 verslagen.

De 20-jarige Pavlidis tekende, met een knappe schuiver, 2 minuten voor de rust voor de 1-1. Beide ploegen maakten er vanaf het begin een leuke wedstrijd van, maar tot de 1-0 van Duitser Lennart Thy - waar Willem II-keeper Timon Wellenreuther er niet goed uit zag - leidde dat niet echt tot grote kansen of spektakel. Alleen Marios Vrousai vond de vuisten van nieuwe PEC-keeper Xavier Mous: zijn harde pegel werd gekeerd door de doelman die in de eredivisie debuteerde.

Willem II wil'm winnen

Ook verloor PEC na een halfuurtje de aanvaller Pelle Clement. Hij botste op een ploeggenoot en kon niet verder. Zijn vervanger Clint Leemans zorgde bij de 1-2 na rust voor een ongelukkig moment. Een kopbal van een andere nieuweling bij Willem II, Sebastien Holmén, ging via zijn kruin achter Mous.

Daarna probeerde PEC het nog wel, maar zat de ploeg van nieuwe trainer John Stegeman minder in de wedstrijd dan in de 1e helft het geval was. Toen uitblinker Pavlidis in de laatste fase van de 2e helft de 1-3 binnen werkte, was het Zwolse verzet gedaan. Sowieso grossierde de Zwollenaren in fouten. Ché Nunnely, die overkwam van Ajax, schoot nog hoog over evenals Fernando Lewis maar er werd niet meer gescoord.