PSV houdt zonder moeite 3 punten over aan 'tussendoortje' tegen Groningen

Orange Pictures

admin • 22:26, 25-09-2019 / Laatste Update: 16:27, 08-01-2024

PSV heeft woensdagavond geen kind aan FC Groningen gehad. In het eigen Philips Stadion kwamen de Eindhovenaren eigenlijk nooit in de problemen: 3-1.

Al na 12 minuten stond het 1-0 door aanvoerder Pablo Rosario. De middenvelder zette zichzelf zo voor het eerst op het scorebord in de eredivisie. Zijn schot - vanaf een metertje of 18 - leek wel houdbaar, maar Sergio Padt had hem dus niet.

Dumfriesss

Nog voor rust kwam PSV op 2-0 en het was Denzel Dumfries die de score verdubbelde. Een hele lekkere aanval werd door de rechtsback goed binnengewerkt.

Lundqvist belangrijk

In de 44e minuut had Ramon Lundqvist de aansluitingstreffer op de schoen, ware het niet dat zijn vrije trap vanaf 25 tegen de paal uiteen spatte. Toch kon hij diep in de 2e helft wel juichen. Lundqvists poging werd van richting veranderd en belandde op fraaie wijze achter Jeroen Zoet.