PSV maakt achterstand ongedaan, maar verliest Steven Bergwijn

BSR Agency

Robert Hüsken • 00:00, 02-09-2019 / Laatste Update: 21:26, 12-12-2023

Het duurde even, maar PSV maakte in het laatste kwartier uiteindelijk het verschil tegen RKC Waalwijk. De voetballers van Mark van Bommel wonnen in Waalwijk met 3-1. Smetje: Steven Bergwijn moest in de slotfase geblesseerd het veld verlaten.

PSV zat in de eerste helft nog wel te kutten. Steven Bergwijn was weer teruggekeerd in de basis. Maar kreeg amper kansen.

De beste kansen waren zelfs voor RKC. In de 25ste minuut ontbrak het aan afstemming tussen Erick Gutiérrez en linksback Oliver Boscagli, Darren Maatsen schoot de bal in het zijnet. Even later krulde Stanley Elbers de bal net over het doel van Jeroen Zoet. PSV was daarmee nog niet genoeg gewaarschuwd, want in de 43ste minuut viel de 1-0 alsnog. Meulensteen was eerder bij de bal dan Boscagli en tikte van dichtbij binnen.

Mitroglou voor Rosario

Na rust was het eerste kansje nog voor RKC, maar was het PSV dat vervolgens domineerde. Het duurde alleen een kleine 20 minuten voordat de Eindhovenaren het enorme overwicht om wist te zetten in doelpunten. Van Bommel bracht Jorrit Hendrix voor de gehavende Érick Gutiérrez en even later kwam Kostas Mitroglou voor Pablo Rosario. Die laatste wissel had meteen zijn effect: binnen enkele minuten maakte RKC’er Paul Quasten een eigen goal: 1-1.

Daarna easy win

Ook daarna bleef PSV domineren en was het wachten totdat de 1-2 zou vallen. Die goal viel uiteindelijk een kwartier voor tijd. De bal belandde uit een corner voor de voeten van Timo Baumgartl, die vervolgens via de vuisten van Etienne Vaessen hard raak schoot: 1-2. Weer enkele minuten later was het Mitroglou die na een counter uit het boekje met een assist van invaller Armindo Bruma de stand op 1-3 bepaalde. Zo heeft PSV na 4 duels 10 punten.

In de slotfase kreeg PSV nog wel een tegenvaller te verwerken, de ploeg eindigde met 10 man omdat Steven Bergwijn geblesseerd van het veld moest.