RKC en Go Ahead gaan in Deventer beslissen wie er naar de Eredivisie promoveert

BSR Agency

admin • 22:28, 25-05-2019 / Laatste Update: 22:23, 08-01-2024

RKC Waalwijk en Go Ahead Eagles hebben in de 1e finalewedstrijd in de play-offs om promotie naar de Eredivisie geen doelpunten gemaakt. Een ietwat rommelig duel met niet bijzonder veel hoogtepunten eindigde in de brilstand: 0-0.

Vooral op basis van de 1e helft was er maar 1 ploeg die de meeste aanspraak maakte op een doelpunt: de thuisploeg. RKC kreeg de meeste kansen, maar wist er geen eentje te verzilveren. Toch was er 1 minuut waarin bijzonder veel gebeurde.

Bosz haalde een schot van RKC van de lijn, vlak voordat de thuisploeg, een minuut later, wél scoorde. Echter, die goal werd afgekeurd wegens buitenspel en ondertussen schreeuwden ze bij Go Ahead moord en brand: keeper Vaessen haalde mogelijk een speler van de Deventenaren onderuit. Onterecht, en dus werd er geen penalty toegekend.

Vermeulen!

De fans van RKC zullen de wedstrijd voornamelijk herinneren aan de enorme kans van Kevin Vermeulen, een aantal seconden voor tijd. Hij poeierde de bal met een stuit over het doel, nadat hij een afgemeten voorzet van Maatsen had ontvangen. De strijd gaat in Deventer beslist worden!