Round-up Jupiler League: Koploper NEC en Fortuna verliezen, De Graafschap maakt er 7

Pro Shots / Cor Lasker

admin • 22:54, 02-02-2018 / Laatste Update: 13:23, 05-01-2024

In de Jupiler League hebben koploper NEC en Fortuna Sittard allebei een pijnlijke nederlaag opgelopen. NEC ging onderuit bij FC Emmen, Fortuna verloor kansloos bij Volendam. Daarmee blijft NEC wel koploper in de Jupiler League, maar krijgt Jong Ajax komende maandag de kans om de Nijmegenaren af te lossen bovenin.

FC Emmen - NEC 1-0

Vorige week was Emmen al te sterk voor Fortuna Sittard en ook deze week ging Emmen er met 3 punten vandoor tegen een ploeg uit de top van de ranglijst. Alexander Bannink maakte al vroeg in de wedstrijd de enige goal van de wedstrijd.

FC Volendam - Fortuna Sittard 2-0

Fortuna kon dus niet profiteren van het puntverlies van NEC. De Limburgers waren zelf behoorlijk kansloos op bezoek bij Volendam. Voor rust bleef Fortuna nog zonder tegengoals, maar in de 2de helft ging Volendam de vele kansen wel benutten. Luis Pedro en Gijs Smal zorgden uiteindelijk voor de Volendamse productie.

Cambuur - Go Ahead Eagles 2-1

René Hake is zijn 1ste wedstrijd als nieuwe trainer van Cambuur uitstekend begonnen. Dinsdag verloren ze nog in de kwartfinale van de beker, maar tegen Go Ahead werd er wel gewonnen. Martijn Barto zorgde met 2 goals voor een 2-0 voorsprong. Bruno Andrade deed nog wat terug voor de bezoekers.

Overige uitslagen:

FC Eindhoven – RKC 3-1

1-0 Mart Lieder, 1-1  Dylan Seys, 2-1 Mart Lieder, 3-1 Jellert van Landschoot

FC Den Bosch – Telstar 3-2

0-1 Melvin Platje 1-1 Niek Vossebelt, 2-1 Zija Azivov, 2-2 Jerdy Schouten, 3-2 Dennis Kaars

Almere City – FC Dordrecht 1-2

0-1 Jafar Arias (penalty), 1-1 Silvester van der Water, 1-2 Andres Calcan

De Graafschap – Jong FC Utrecht 7-0

1-0 Mark Diemers, 2-0 Mark Diemers, 3-0 Daryl van Mieghem, 4-0 Fabian Serrarens, 5-0 Mark Diemers, 6-0 Youssef El Jebli, 7-0 Tarik Tissoudali