SC Heerenveen kent makkelijke avond tegen Fortuna na 2 gescoorde pingels

Rick Kraaijeveld • 21:46, 25-11-2023 / Laatste Update: 19:41, 04-01-2024

SC Heerenveen heeft zaterdagavond in eigen huis gewonnen van Fortuna Sittard. 2 penalty's deden de uitploeg de das om. Thom Haye scoorde beide pingels voor Heerenveen en vlak voor tijd maakte Ion Nicolaescu zelfs nog de 3-0 voor de Friezen.

De 1e helft leek erg lang op een 0-0 af te stevenen maar vlak voor rust kwam daar toch nog verandering in: Mitchell Dijks kreeg de bal tegen zijn hand aan en de bal ging op de stip. Haye scoorde pingel. Daarvoor was Fortuna nog dichtbij via Alen Halilovic, maar Noppert redde goed. Daarom was de ruststand 1-0 voor de thuisploeg.

Weer een pingel

Na de rust leek Fortuna helemaal gebroken, Heerenveen was heer en meester in het 2e bedrijf. Toch schrokken ze op vlak na rust toen Kai Sierhuis de bal kneiterhard op de paal schoot voor Fortuna. In de 62e minuut kreeg Heerenveen weer een pingel: De ingevallen Deroy Duarte bracht Osame Sahraoui ten val in de 16. Haye ging weer voor de bal staan en scoorde opnieuw!

Vlak voor tijd probeerde Fortuna nog alles te geven. In de 89e minuut zorgde dat voor een nog grotere achterstand. Nicolaescu kwam na een snelle uitbraak 1-op-1 met keeper Ivor Pandur en om speelde de keeper, waarna hij simpel kon binnen tikken. Heerenveen klimt nu naar de 7e op de ranglijst, 2 punten onder Sparta Rotterdam.