Schiettent in Eindhoven, PSV wint moeizaam van AZ

admin • 22:27, 12-08-2017 / Laatste Update: 21:45, 12-12-2023

PSV en Phillip Cocu kunnen weer even ademen. In een levendig duel met AZ wonnen de Eindhovenaren met 3-2. De Eindhovenaren kwamen eerst nog op achterstand, maar met aanwinst Hirving Chucky Lozano voorop rechtte de club de rug.

De wedstrijd begon met een dieptepunt. AZ-supertalent Calvin Stengs stortte na 7 minuten ter aarde en schreeuwde het uit van de pijn. Na een duel met Santiago Arias blesseerde de jongeling zich vreselijk. Stengs moest per brancard van het veld worden gehaald. Inmiddels is duidelijk geworden dat het om een pijnlijke knie gaat en dat Stengs is afgevoerd naar het ziekenhuis voor nader onderzoek.

🤕 | Wat een pech voor Calvin Stengs en @AZAlkmaar. Het achttienjarige talent gaat er per brancard vanaf. #psvaz https://t.co/4F2Avz9EnE pic.twitter.com/iFIj8iczBK

— FOX Sports (@FOXSportsnl) 12 augustus 2017

Lozanoooo!

PSV voetbalde daarna beter, maar toch kwam AZ op voorsprong. Dos Santos gaf Zoet met een verdekt schot het nakijken. Joshua Brenet zag er bij het doelpunt dramatisch uit dat was voor Cocu reden om al in de 1e helft te wisselen. Middenvelder Kenneth Paal kwam de leidende Brenet vervangen, maar vlak daarvoor bracht Lozano zijn ploeg op gelijke hoogte. Met een individuele actie kapte hij Ron Beton uit, waarna hij beheerst raak schoot: 1-1!

Kans na kans

De thuisploeg had de smaak daarna te pakken en voetbalde vrolijk verder. Uitblinker Lozano speelde zo nu en dan met zijn tegenstander, maar vergat te scoren. De Mexicaan had voor rust al een hattrick kunnen maken, maar hij zag onder andere een bal op de lat belanden. Vlak voor rust was AZ via Jahanbakhsh ineens weer dicht bij de 1-2. Genoeg te beleven in Eindhoven, zo vond ook Diego Maradona.

😅 | Maradona zit op het puntje van zijn stoel in het Philips Stadion. #psvaz https://t.co/4F2Avz9EnE pic.twitter.com/QFWzOEAiM5

Een ware schiettent, zo blijkt ook uit deze statistiek. Beide ploegen hadden er zin in en knalden er lustig op los.

#psvaz pic.twitter.com/gsmqG5WyxY

Pereiro goud waard op '10'

PSV kwam het beste uit de kleedkamer. Pereiro kwam 1 op 1 met doelman Bizot die blunderde. Een simpel rollertje van Pereiro bleek genoeg voor de 2-1. Eindelijk weer even reden tot lachen in Eindhoven, want de ploeg van Cocu stond weereens op voorsprong. Daarna nam AZ de boel over. Via onder anderen Weghorst en Til kwam de ploeg van John van den Brom een paar keer akelig dichtbij, maar Jeroen Zoet keepte een prima wedstrijd.

Degelijk

Van een schiettent was in die 2e helft geen sprake. Vooral PSV nam wat gas terug en bracht Ramselaar voor Bergwijn. Na 75 minuten besliste captain Marco van Ginkel de wedstrijd. Bizot wist een kopbal van Pereiro nog te keren, maar de rebound was voor de huurling van Chelsea: 3-1. PSV speelde de wedstrijd degelijk uit. Daar zullen ze in Eindhoven behoefte aan hebben gehad: degelijkheid. Al moet gezegd worden dat het aan alle kanten rammelde bij de Eindhovense defensie.

âš½ | PSV lijkt het duel te beslissen in de 76ste minuut: Marco van Ginkel benut van dichtbij een rebound: 3-1. #psvaz

Pingel AZ: 3-2

Diezelfde Van Ginkel ging niet veel later in de fout, waardoor AZ een penalty kreeg. Misschien dat'ie nog strak stond van de adrenaline na zijn doelpunt. Weghorst benutte het buitenkansje: 3-2. De wedstrijd die beslist leek, was met nog 10 minuten op de klok weer volledig open.

Nagelbijten

Wow, wat was het nog even rete-spannend in Eindhoven. PSV oogde zenuwachtig en slordig en daarom zal er geen enkele supporter gerust op z'n stoeltje hebben gezeten na die 3-2. Uiteindelijk trok PSV de overwinning over de streep. Pfoe, wat moet Cocu opgelucht zijn. Het spel was verre van goed, maar de overwinning staat: 3-2 voor PSV.