Sparta eert Jules Deelder en stuurt AZ met vervelend gevoel de kerst in

BSR Agency

admin • 22:39, 21-12-2019 / Laatste Update: 01:20, 06-01-2024

Sparta Rotterdam heeft op een emotionele avond een keiharde klap uitgedeeld aan AZ. Op het Kasteel werden de Alkmaarders op een 3-0 nederlaag getrakteerd.

Voor de thuisploeg stond de pot met de medekoploper vooral in het teken van Jules Deelder. De oer-Spartaan overleed deze week op 75-jarige leeftijd. De Kasteelclub won zo zijn eerste wedstrijd na de thuiswedstrijd tegen Vitesse (2-0). Opvallend genoeg precies de dag dat de 75e verjaardag van Deelder gevierd werd.

Daar had AZ natuurlijk geen super belangrijke boodschap aan. De Alkmaarders wilden vooral hun goede reeks voortzetten en zo misschien wel als koploper de winterstop in. Die droom is nu in duigen. Ajax kan zondag in de thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag weer op 3 punten voorsprong komen.

Geen record

De ellende begon bij AZ eigenlijk al in de 5e minuut. Marco Bizot, de AZ-keeper die op het Kasteel een record kon breken - kreeg een rode kaart na het neerhalen van de doorgebroken Ragnar Ache. Bizot pakte toch nog een record... maar niet helemaal degene waar hij voor was gekomen. Hij is de snelste AZ-speler die met rood het veld af moest.

5 - Marco Bizot's red card after five minutes is AZ's fastest red card in Eredivisie history. Lightning.

— OptaJohan (@OptaJohan) December 21, 2019

Sparta verzilverde het mannetje meer in minuut 18. Middenvelder Adil Auassar knalde met links keihard raak achter invalkeeper Rody de Boer. 10 minuten later verdubbelde Bryan Smeets de score. Die klap kwam AZ eigenlijk al niet meer te boven. De 3-0 na rust uit een pingel van Halil Dervişoğlu deed dus wel zeer, maar het leed was toen al lang geleden.

De Rotterdammers staan door de overwinning keurig 10e in de Eredivisie met 23 punten uit 18 wedstrijden. De kalkoen smaakt dus waarschijnlijk prima in Spangen.