Telstar-directeur hoopt de nieuwe KNVB-preses te worden

8 maart 2019

Marco Okhuizen

Pieter de Waard heeft een sollicitatiebrief gestuurd naar de KNVB voor de functie van bondsvoorzitter. De algemeen directeur van Telstar wil dolgraag de functie van Michael van Praag overnemen. Dat onthulde De Waard vrijdag.


,,Ik ga er ook van uit dat ik het word”, zegt De Waard, een tikkeltje gekscherend. ,,Iedereen staat achter mijn agenda. Althans, de meesten.”

Opvolgers
Van Praag is bezig aan zijn derde en laatste termijn als voorzitter van de Nederlandse voetbalbond. De 71-jarige Amsterdammer treedt aan het einde van dit jaar af. Het is de bedoeling dat op 27 mei tijdens de bondsvergadering in Zeist de naam van zijn opvolger bekend wordt. Onduidelijk is hoeveel kandidaten er zijn. De sollicitatietermijn sloot woensdag. De Waard is de eerste en vooralsnog ook de enige die zijn kandidatuur openbaar maakt.

Mailtjes
,,Ik heb de 60 mensen die mogen stemmen per mail benaderd, om te horen wat hun wensen en ideeën zijn. Daarmee ga ik aan de slag”, aldus de markante De Waard, die sinds 2006 directeur van Telstar is.