Tommie 'rustaaagh' Beugelsdijk schiet ADO naar overwinning op NAC

Bart van der Wijst • 22:23, 30-09-2017 / Laatste Update: 18:21, 08-01-2024

Tommie Beugelsdijk is de grote held van ADO Den Haag. Zij wonnen zaterdagavond met minimaal verschil van NAC Breda. In het Rat Verlegh Stadion werd het 0-1 voor de Hagenezen. In totaal werd 4 keer het aluminium geraakt.

Het mag een wonder heten dat de thuisploeg niet heeft gescoord. In de 1ste helft kreeg het vele mogelijkheden achter elkaar, in de 2de helft ook een keer.

Lat, paal en paal

NAC leek op voorsprong te komen door Mounir El Allouchi. Hij kreeg de bal in kansrijke positie, kapte een ADO-speler uit en schoot via de lat en de paal eruit. In de rebound kon Giovanni Korte de 1-0 binnentikken, maar hij raakte ook de paal. Kans verkeken dus. In het restant van de 1ste helft bleek de thuisploeg de betere, maar echte kansen kreeg het niet.

Ook in de 2de helft was het NAC dat echt graag een doelpunt wilde maken. Ze kregen ook een goede een goede mogelijkheid, maar Robert Zwinkels was een sta in de weg voor de Brabanders. Hij redde knap na meerdere pogingen van de thuisploeg.

Beugelsdijkie held én schlemiel

De mooiste actie van de wedstrijd kwam op naam van Tom Beugelsdijk. Na een uur spelen kwam de verdediger in moeilijkheid, dus besloot ie maar een schwalbe te maken. Misschien wel de slechtste in jaren. Afijn, dat maakte de cultheld na 80 minuten he-le-maal goed. Na een corner van Abdenasser El Khayati tikte Beugelsdijk als een echte spits binnen bij de 2de paal: de winnende.