Twente krijgt te weinig met punt in degradatiekraker tegen Sparta

Pro Shots / Lars Smook

admin • 17:21, 18-02-2018 / Laatste Update: 16:31, 12-12-2023

Heel even leek Sparta met een ware stunt 3 punten te stelen in de Grolsch Veste, maar Twente zorgde er een paar minuten voor tijd voor dat de degradatiekraker tussen de nummers 17 en 18 van de Eredivisie in een gelijkspel eindigde. Via goals van Fred Friday en Haris Vuckic werd het 1-1.

Schiettent

Het Sparta-doel was de hele middag een heuse schiettent. Maar liefst 23 keer werd het doel van de Spartanen onder handen genomen. Het was wachten op de openingsgoal, maar niemand had gedacht dat het Sparta was dat voor het eerst toesloeg. Op aangeven van Michiel Kramer scoorde Fred Friday in de 2de helft de 0-1. Met de allereerste kans in de hele wedstrijd voor de bezoekers.

Ein-de-lijk voor Twente

FC Twente bleef maar zoeken naar de goal waar het de hele wedstrijd recht op had. Een kleine 5 minuten voor tijd viel die dan eindelijk wel goed voor de Tukkers. Haris Vuckic tikte van dichtbij binnen nadat de bal uit een corner toevallig voor zijn voeten kwam. Twente ging daarna natuurlijk nog op zoek naar de winnende, maar zonder succes. Al schoot Maher in de allerlaatste seconde nog op de lat. Daarmee blijft Sparta hekkensluiter. Twente schuift wel een plekje, zij gaan over nummer 16 Roda heen.