Utrecht wint door eigen doelpunt Van Rhijn van AZ

admin • 01:13, 21-10-2018 / Laatste Update: 02:34, 05-01-2024

FC Utrecht heeft het subtopduel van AZ gewonnen. In de Galgenwaard werd het dankzij een eigen goal van Ricardo van Rhijn 2-1.

AZ kwam vroeg op voorsprong. Op een voorzet van Koopmeijners maakte hij na anderhalve minuut 0-1.

De gelijkmaker van Utrecht kwam 10 minuten voor rust. Gilliano Kerk was sterker dan zijn tegenstander en kon goed voorgeven, waardoor Urby Emanuelson kon intikken.

Lang bleef die gelijke stand op het bord. Maar in de slotfase trok Utrecht de wedstrijd toch over de streep. Met dank aan Ricardo van Rhijn, de AZ-verdediger tikte een voorzet die Kerk verlengde onhoudbaar in het doel.

AZ en Utrecht hebben allebei na 9 duels nu 3 wedstrijden gewonnen, 3 gelijkgespeeld en 3 verloren. Daarmee staat AZ nu 5e en Utrecht 8e. Het verschil in doelsaldo tussen de twee is 5 in het voordeel van AZ