Waarom een gelijkspel tussen Frankrijk en Duitsland cruciaal is voor Oranje

14 oktober 2018

Proshots

Wauw, wat gaat het opeens lekker met Oranje in de Nations League! Vooraf gaf niemand een stuiver voor goede prestaties tegen landen als Duitsland en Frankrijk, maar nu kunnen we zomaar de poule winnen. Dan moeten Duitsland en Frankrijk echter wel gelijkspelen...


De stand in onze Nations League-groep is nu als volgt:

1. Frankrijk 2-4
2. Nederland 2-3
3. Duitsland 2-1

Gelijkspel noodzakelijk
Komende dinsdag treffen Frankrijk en Duitsland elkaar. Voor Oranje is het gunstig als zij gelijkspelen. Want als Nederland dan op 16 november in de Kuip van Frankrijk weet te winnen, wint het zomaar de groep! En waarom zou dat niet kunnen? Het eerste duel tussen Frankrijk en Duitsland eindigde afgelopen september in een bloedeloze 0-0.

De stand bij een gelijkspel tussen Frankrijk en Duitsland en een overwinning van Oranje op de Fransen is dan als volgt:

1. Nederland 3-6
2. Frankrijk 4-5
3. Duitsland 3-2

Degradatie
Rest alleen het duel tussen Oranje en Duitsland nog. Dat is dan cruciaal voor onze oosterburen, want de nummer laatst uit de groep degradeert. Zij komen dan tijdens de volgende editie van de Nations League uit in Divisie B.

EK-ticket
Het is belangrijk om de groep te winnen, want mocht Oranje zich niet direct plaatsen voor het EK 2020 via de normale EK-kwalificatie, dan krijgt het alsnog een kans om zich te plaatsen via de play-offs.