Wilfred Genee belde Johan Derksen na VI-uitzending: ‘Zou zonde zijn als hij stopt’

23 juni 2020

ANP

Het is chaos rondom het programma Veronica Inside vanwege de beruchte uitzending van maandagavond. Johan Derksen was woest, noemde het een 'kutshow' en twijfelde of het nog wel zin had om door te gaan. Presentator Wilfred Genee begreep zijn woede en belde Derksen na afloop van de uitzending.


Want binnen 10 seconden was Derksen 'm al gepeerd. Zo boos was hij over wat er allemaal gebeurd was maandagavond. 1.7 miljoen mensen zagen een vrij aparte uitzending van Veronica Inside.

'Judas'
Vooral de rol van Genee werd afgekraakt door velen. De presentator had Dries Boussatta en Natach Harlequin uitgenodigd om samen met René van der Gijp, Wim Kieft en Derksen te praten over racisme. De aanleiding was de uitspraak van Derksen over rapper Akwasi van vorige week maandag.

"Ik merkte dat alles mij ook wel aan het denken had gezet", zei Genee dinsdagmiddag in de radio-uitzending van Veronica Inside. "Er is meer aan de hand dan wij denken. Ik probeerde hard te interviewen, maar ik legde ook mijn eigen gevoel erin. Ik vroeg Johan of we niet ook eens over onze rol moesten nadenken."

Genee stelde meermaals pittige vragen aan Johan, waardoor hij online uitgemaakt werd voor 'Judas'. "Ik begrijp dat mensen dat vinden, maar als je het serieus wilt doen, moet je er hard in gaan", vond Genee. Toch begreep de presentator de kritiek. "Het leek alsof ik Johan wilde roosteren, maar het is net zo goed mijn schuld."

Belletje
Het zat Genee uiteindelijk toch wel diep, dat hij zijn collega woest zag vertrekken. Dus belde hij Derksen op. "Het werd een heel emotioneel gesprek. Hij had het gevoel dat hij klem werd gezet. Het zou zonde zijn als hij ermee stopt. Maar inmiddels heeft hij ergens anders alweer geroepen toch weer door te gaan. We zijn een team, maar misschien heeft hij het gisteren niet zo ervaren."

Ook Van der Gijp was niet blij met de acties van Genee. Hij riep ook dat hij twijfelt over de toekomst van het programma.