René van der Gijp is helemaal klaar met Wilfred Genee: ‘Dit komt nooit meer goed’

23 juni 2020

ANP

René van der Gijp verwacht dat het nooit meer goed komt met het programma Veronica Inside. Dat vertelde hij dinsdagavond bij RTL Boulevard na aanleiding van de beruchte uitzending van maandagavond. Vooral het optreden van presentator Wilfred Genee vond Gijp niet netjes.


"Als je je collega's zo laat vallen, zo in de steek laat. Dat is heel slecht", reageerde hij. "Dit is niet zo snel oplosbaar. Ik ben zo teleurgesteld in dat ventje."

Andere uitzending
Vanwege een uit de hand gelopen grap van Johan Derksen van vorige week maandag, werd er in de uitzending van deze week gekozen voor een dialoog. Daarbij waren ex-voetballer Dries Boussatta en Natacha Harlequin aanwezig. Tijdens de uitzending werd er gesproken over racisme.

Over en sluiten?
Als het aan Van der Gijp ligt, is het over en sluiten met Veronica Inside. "Het komt niet meer goed. We werken 12 jaar samen, verdienen een vorstelijk salaris en dan ga je ons zo neerzetten, zo van 'ik hoor hier eigenlijk niet bij', zo zijn we niet getrouwd. Dit komt echt niet meer goed", riep de oud-voetballer.

Van der Gijp schaart zich achter Derksen, die eerder op dinsdag al onthulde dat hij twijfelt over zijn toekomst bij het programma. "Ik sta 100 procent achter Johan. 120, 140, 160 procent zelfs. Dit had nooit mogen gebeuren. Als Johan stopt, stop ik ook", aldus Van der Gijp.

Contract
Toch heeft het 3-tal nog een contract bij Talpa. "Na de zomer moeten we maar bij elkaar gaan zitten met John de Mol erbij, om te kijken of dit een hindernis is die te accepteren is. Een ding is zeker: het programma gaat nooit meer hetzelfde zijn. Ik laat me ook nooit meer een uitspraak door hem ontlokken. Ik schaar me achter de oude baas."