Willem II wint door 2 goals in een minuut op bezoek bij Excelsior

Pro Shots / Kay Int Veen

admin • 22:36, 25-02-2017 / Laatste Update: 18:33, 08-01-2024

Het carnaval is officieel al losgebarsten, maar de stemming zal na afloop in het vak met Willem II-supporters nog een stukje beter zijn geworden. In een matig duel op Woudestein wonnen de Tilburgers met 0-2 bij Excelsior. Daar had Willem II welgeteld 1 minuut voor nodig. Voor nummer 17 Excelsior is het alweer de 13de nederlaag van het seizoen.

Beide ploegen krijgen kansjes

Excelsior heeft de punten keihard nodig in de strijd tegen degradatie en was in de 1ste helft iets beter dan de bezoekers uit Tilburg. Luigi Bruins zorgde hier en daar voor gevaar maar het was nota-bene verdediger Karami die vlak voor rust nog het dichtst bij de openingstreffer was. Het aluminium trilde nog even na toen hij de lat raakte. Ook Willem II kreeg een paar gevaarlijke momentjes. Erik Falkenburg stuitte op doelman Warner Hahn en Fran Sol kopte een voorzet van rechts net voorlangs.

2 keer in een minuut

Het was geen wedstrijd waar het publiek van zat te smullen, maar die opeens tot leven kwam. Dico Koppers zette Willem II na een uur spelen op 0-1. Nog geen minuut later kopte Erik Falkenburg als een echte spits bij de eerste paal de 0-2 binnen. Zo had het meegereisde en in carnavalskleding gehulde Tilburgse publiek flink wat te vieren. Om de dramatische avond voor Excelsior nog erger te maken, kreeg Pantic ook nog een directe en terechte rode kaart.

Willem II naar plek 9

Willem II klimt door de 2de uitzege op rij voorlopig naar plek 9. Het is dan weliswaar de 13de nederlaag voor Excelsior dit seizoen, het was pas voor het eerst sinds oktober 2016 dat er thuis verloren werd. Doordat ADO Den Haag vrijdag een punt pakte tegen FC Twente heeft Excelsior nog precies 1 punt voorsprong op de hekkensluiter.