Winnend Utrecht komt met de schrik vrij in Heerenveen

Proshots

admin • 15:18, 16-12-2018 / Laatste Update: 14:03, 07-01-2024

FC Utrecht heeft weer 3 punten in de tas. De Domstedelingen stonden bij rust al met 0-3 voor, maar zagen thuisclub sc Heerenveen nog spannend terugkomen tot 2-3.

De 1e helft bijna on-Utrechts, zo efficiënt en machtig was FC Utrecht in het Abe Lenstra Stadion. Drie kansen, drie goals. De 2e helft leek al voor de bühne, totdat Heerenveen aan de hand van Michel Vlap de geest kreeg. 6 minuten na diens fraaie, rake volley (1-3) tekende Pelle van Amersfoort met het hoofd voor de 2-3. En zo wankelde FC Utrecht toch weer.

Dat leek ondenkbaar na het 1e bedrijf, of eigenlijk de eerste 70 minuten, waarin FC Utrecht zo dodelijk was. Zoals FC Utrecht al weken bovengemiddeld scoort wat betreft doelpunten. Voor de 4e wedstrijd op rij maakten de Domstedelingen er (minimaal) 3; in al die wedstrijden was Gyrano Kerk trefzeker. Terwijl ook de Amsterdammer normaal gesproken niet het toonbeeld van een koele kikker voor de goal is.

1e treffer sinds 2015

Bij zijn doelpunt, de 0-2, werd hij wel een handje geholpen door doelman Warner Hahn die niet vrijuit ging. Ook bij de 0-3 oogde de keeper niet goed, al was het schot van Oussama Tannane wel hard. Tekenend was zijn ontlading en het feit dat hij zijn goal met de gehele bank van FC Utrecht vierde. Al maanden zoekt hij opzichtig naar een doelpunt en zondag maakte hij dan zijn 1e eredivisietreffer sinds 2015.

'Bankzitter' scoort

Emil Bergström opende de score na 14 minuten, dat terwijl hij eigenlijk op de bank zou zitten. Omdat Timo Letschert in de warming-up geblesseerd afhaakte, moest de Zweed halsoverkop toch spelen en dat deed hij verdienstelijk. Hij zette FC Utrecht meteen op het goede spoor met een rake kopbal uit een hoekschop van Tannane.

Spanning

Maar waar de 2e helft voor de bühne leek, maakte sc Heerenveen het toch nog heel spannend. Het geloof in een punt was er helemaal toen Utrechter Lukas Görtler rood kreeg, maar scheidsrechter De Graaf maakte van die prent een gele na het zien van de beelden. Een sterke slotfase ten spijt stond sc Heerenveen dus uiteindelijk toch met lege handen. En FC Utrecht, dat heeft weer eens een zege in een uitwedstrijd te pakken.