Zevenklapper in Enschede: wervelend Jong Ajax verslaat titelkandidaat Twente

admin • 22:54, 30-11-2018 / Laatste Update: 01:25, 05-01-2024

Jong Ajax wist het doel gemakkelijk te vinden op bezoek bij FC Twente. De kampioen van vorig jaar startte minder aan de wedstrijd, maar draaide het volledig om. Uiteindelijk stopte de teller bij 7 treffers in de Grolsch Veste.

De fans van FC Twente waren weer massaal uitgerukt om hun club te zien. Dik 25.000 man zat in de tribune en zag hoe Ajax-doelman Domenic Kotarski een megablunder maakte. Na een razendsnelle counter over de rechterkant leek Kotarski de bal simpel op te kunnen pakkenk, maar het was een ouderwetse hete kroket. Vervolgens kon Espinoza simpel binnentikken.

Voor de rust het gat geslagen

Heel lang kon Twente daar niet van genieten, want na 20 minuten kopte Sven Botman Jong Ajax uit een corner op gelijke hoogte. Jong Ajax creëerde veel kansen en vlak voor rust resulteerde dat via Georginio Dest en Jurgen Ekkelenkamp tot een 1-3 voorsprong voor de Amsterdammers.

Ajax knalt erop los

Het was een behoorlijk interessante pot. Zeker omdat Peet Bijen vlak na rust de aansluitingstreffer maakte namens FC Twente. De verdediger tikte de bal binnen uit een corner. Vervolgens trapte Jong Ajax het gaspedaal behoorlijk in. Vaclav Cerny bracht het verschil weer op 2, want hij verzilverde een strafschop, even later namens Ajax naar de grond in de 16. Amper een minuut later maakte Ekkelenkamp zijn 2de van de avond na een sterke rush van Perr Schuurs.