Samenvatting: Bayern wint van Benfica, Ajax koploper in Groep E (video)

admin • 01:18, 20-09-2018 / Laatste Update: 09:35, 05-01-2024

Bayern München heeft in zijn eerste groepswedstrijd van de Champions League gewonnen van Benfica. In Lissabon won de Duitse kampioen van coach Niko Kovac met 2-0. Arjen Robben speelde het hele duel mee met Bayern, dat vanaf de 1e minuut beter was.

Voor Bayern scoorden Robert Lewandowski en Renato Sanches. Ajax leidt voorlopig in de groep, met net als Bayern 1 overwinning, maar een iets beter doelsaldo.

Lewandowski scoorde al na 10 minuten, na een door Franck Ribéry en David Alaba opgezette aanval. Vervolgens leken de Duitsers de tegenstander te behoorlijk te overlopen.  Arjen Robben was 2 keer dicht bij een treffer.

Lekkere 2-0

Vooral het 2e doelpunt van de avond was het kijken waard. Het begon bij Arjen Robben die op eigen helft met een lekker hakje Sanchez inspeelde. Die dribbelde vervolgens het veld over, zette een sterke aanval op en kon daarna zelf afronden om de eindstand op het bord te zetten (zie bovenaan dit artikel).

Sanchez, die zijn carrière begon bij Benfica, kreeg bij zijn wissel een applaus van het Portugese publiek.

Ajax bovenaan in Groep E

Na de 1e wedstrijd staan Ajax en Bayern dus allebei op 3 punten. Maar de 1e plaats is voor Ajax door het betere doelsaldo. Benfica staat met 0 punten op de 3e plek. AEK leek vooraf de zwakste ploeg van de poule en staat ook op de 4e plaats.