Ajax met opgeheven hoofd onverdiend onderuit tegen de Koninklijke (video)

admin • 00:08, 14-02-2019 / Laatste Update: 10:14, 15-01-2024

Ajax begon sterk aan de eerste helft. De eerste 10 minuten werd er vooral gevoetbald op de helft van de Spanjaarden. Het was alleen wachten op kansen. De eerste echt grote mogelijkheid kwam op naam van Dušan Tadić in de 26e minuut. De Serviër schoot keihard op de bovenkant van de paal, maar de bal belandde daarna buiten het veld.

Niet veel later wist ook Hakim Ziyech de Johan Cruijff ArenA op de banken te krijgen. 1 op 1 stuitte hij uiteindelijk op Real-goalie Thibaut Courtois.

VAR keurt goal af

Het bleek slechts een kwestie van tijd voor Ajax de eerste bal het net in zou werken. Nicolas Tagliafico kopte namelijk in minuut 36 de corner van Lasse Schöne binnen, maar een minuut later beoordeelde scheidsrechter Damir Skomina dat de goal ongeldig was. Of dat nou op basis van buitenspel of hinderen van de keeper was, werd niet helemaal duidelijk. Bekijk hieronder zelf het fragment:

De strijdlust die de Amsterdammers toonden na het afgekeurde doelpunt was grandioos. Met opgeheven hoofd vertrokken de Ajacieden dan ook de kleedkamer in. Daar kwamen ze overigens ook weer sterk uit, maar toch was Real de eerste ploeg die scoorde.

In minuut 60 werd supertalent Vinícius Júnior heerlijk weggestuurd vanaf het middenveld. Een snelle run en een pass later stond Karim Benzema klaar om de 1-0 binnen te schieten. Dat deed hij dan ook.

Er zat voor Ajax maar 1 ding op: in de achtervolging gaan. Dat deden de Amsterdammers ook, met succes. Na een schoof Neres de bal heerlijk voor de voeten van Ziyech, die hem feilloos afrondde en Courtois kansloos liet. Ajax is weer helemaal terug in de wedstrijd!

De Amsterdammers namen geen genoegen met de 1-1 en bleven fanatiek door voetballen. Real Madrid leek het wel prima te vinden en zette niet echt druk, totdat uit een counter de bal plotseling perfect voor de voeten van invaller Asensio viel. In de 87e minuut vliegt 'ie tóch nog achter Onana en zo krijg de halve Hollander de hele ArenA stil. 2-1.