Deze 7 spelers verrasten ons het meeste in de eerste Eredivisie-ronden
i

BSR Agency/Soccrates Images

Deze 7 spelers verrasten ons het meeste in de eerste Eredivisie-ronden

Brian Vesseur • 20:54, 16-10-2019 / Laatste Update: 19:52, 04-01-2024

De Eredivisie is inmiddels 9 speelronden onderweg. Na de afgelopen interlandperiode staat dit weekend de 10e ronde op het programma. Sportnieuws.nl vond het tijd om wat spelers in het zonnetje te zetten. Dit zijn 7 Eredivisionisten die verrasten in de opening van het seizoen.

Voordat je moord en brand gaat schreeuwen: ja, er zijn natuurlijk nog meer spelers die het uitstekend hebben gedaan. Dit zijn gewoon 7 spelers die wat ons betreft boven verwachting presteren.

1. Bryan Smeets

We trappen af met de aanjager van Sparta: Bryan Smeets. Van de 16 doelpunten die Sparta tot nu toe maakte, was Smeets er bij 7 betrokken. De aanvallende middenvelder scoorde 2 keer en gaf al 5 assists. Mede dankzij hem staan de Rotterdammers op een knappe 5e plaats in de competitie.

2. Luis Sinisterra

Met Steven Berghuis, Luciano Narsingh én Sam Larsson op de flanken, leken de kansen van Luis Sinisterra niet groot bij Feyenoord. Toch speelde de Colombiaan in 8 van de 9 wedstrijden - vaak in de spits - mee dit seizoen. De 20-jarige vleugelflitser debuteerde afgelopen weekend zelfs voor het Colombiaanse elftal.

3. Azor Matusiwa

De man met de meeste intercepties: Azor Matusiwa. Na 9 wedstrijden - waarin hij slechts 8 minuten op de bank doorbracht - staat Matusiwa op 28 intercepties. De 21-jarige middenvelder van FC Groningen valt niet op, maar is wél enorm belangrijk. Niet voor niks werd hij bij Ajax vergeleken met N'Golo Kanté.

4. Sergiño Dest

Over Ajax gesproken: Sergiño Dest is uitstekend begonnen aan het seizoen. Nooit stond hij in de belangstelling van Nederlandse jeugdelftallen, dus koos hij vanaf jonge leeftijd voor Team USA. Maar door de goede resultaten van de rechtsback bij Ajax, heeft bondscoach Ronald Koeman opeens wel oren naar Dest.

5. Owen Wijndal

Myron Boadu, Calvin Stengs en Teun Koopmeiners stelen wekelijks de show bij AZ. Van Boadu en Stengs was het talent al bekend en Koopmeiners is niet voor niks de aanvoerder van de Alkmaarders. Een minder bekende naam is die van Owen Wijndal. De 19-jarige linksback - die ook veel op linkshalf staat - speelde tot nu toe alles mee bij AZ en gaf al de nodige assists.

6. Donyell Malen

Oké, van Donyell Malen was het talent ook wel bekend. Maar welke PSV'er had er voor dit seizoen durven dromen dat Malen de topscorer van de Eredivisie is? Al 10 keer scoorde hij in 9 wedstrijden en ook gaf hij 2 assists. De 20-jarige maakte op 6 september van dit jaar zijn debuut voor Oranje.

7. Vangelis Pavlidis

Afgelopen dinsdag scoorde Vangelis Pavlidis zijn eerste goal voor het Griekse elftal. De 20-jarige spits scoort niet alleen voor zijn thuisland, ook voor Willem II weet hij makkelijk het netje te vinden. Pavlidis scoorde al 6 keer in 8 wedstrijden. Geen verkeerde cijfers!