Kelly Piquet (vriendin Max Verstappen) steelt de show en staat tweede op stijl-ranglijst van vrouwen Formule 1-coureurs
Carmen Montero Mundt (links), Kelly Piquet (midden) en Heidi Berger (rechts) vormen de top-3 van de 'Pinterest-verkiezing'. ©Getty Images, beeldbewerking Sportnieuws.nl

Kelly Piquet (vriendin Max Verstappen) steelt de show en staat tweede op stijl-ranglijst van vrouwen Formule 1-coureurs

08:33, 30-04-2024 / Laatste Update: 15:50, 30-04-2024

Kelly Piquet, de vriendin van Max Verstappen, is populair, zo blijkt wel uit haar 1,5 miljoen volgers op Instagram. Maar toch verloor ze een verkiezing van de vriendin van een andere Formule 1-coureur.

Piquet is altijd stilistisch gekleed en let er op dat ze er goed uitziet. Maar blijkbaar zijn de mensen op sociaal medium Pinterest niet zó geïnteresseerd in haar stijl. Ze verloor de verkiezing van het luxe kledingmerk AN-Y1 namelijk van de vriendin van George Russell van Mercedes.

Het medium zocht de kleding- en accessoirestijlen van alle vriendinnen en vrouwen van de Formule 1-coureurs op Pinterest bij elkaar en checkte hoeveel pins elk account had. Piquet eindige op plek twee, met maar vier pins minder dan Carmen Montero Mundt, de vriendin van Russell. Zij zijn sinds 2020 een stel. Mundt kreeg 1098 pins op het sociale medium, Piquet 1094.

Top drie en één vriendin zonder punten

Heidi Berger, de vriendin van RB-coureur Daniel Ricciardo, werd derde op een kleine achterstand van zeven pins op Piquet. Het gat tussen de top drie en de rest van de WAG's (Wives and girlfriends) is enorm. Nummer vier Rebecca Donaldson, de partner van Carlos Sainz van Ferrari, staat nog maar net boven de 1000 pins. Riley Whittall van Logan Sargeant eindigde onderaan met 0 pins.

Lewis Hamilton

Coureurs als Lewis Hamilton en Yuki Tsunoda zijn vrijgezel of in ieder geval niet in het openbaar aan het daten, dus kon van hen geen vriendin gevonden worden om in de lijst mee te nemen. Die lijst bestaat uit zestien vrouwen en vriendinnen van Formule 1-coureurs. Je ziet ze soms lopen in de pitstraat bij de teams van hun mannen of vrienden. Dit weekend is het weer spotten geblazen in Miami.

Ranglijst

Stand

Vrouw of vriendin

van coureur

Aantal pins

1.

Carmen Montero Mundt

George Russell

1098

2.

Kelly Piquet

Max Verstappen

1094

3.

Heidi Berger

Daniel Ricciardo

1087

4.

Rebecca Donaldson

Carlos Sainz

1010

5.

Alexandra Saint Mieux

Charles Leclerc

997

6.

Francisca Cerqueira Gomes

Pierre Gasly

966

7.

Lily Muni

Alexander Albon

886

8.

Melissa Jimenez

Fernando Alonso

501

9.

Carola Martinez

Sergio Perez

293

10.

Marilou Belanger

Lance Stroll

276

11.

Tiffany Cromwell

Valtteri Bottas

221

12.

Flavy Barla

Esteban Ocon

179

13.

Lily Zneimer

Oscar Piastri

155

14.

Louise Gjorup

Kevin Magnussen

95

15.

Egle Ruskyte

Nico Hülkenberg

38

16.

Riley Whittall

Logan Sargeant

0

Pinterest

Pinterest is een groot sociaal medium waar mensen vooral op swipen op zoek naar inspiratie voor hun eigen leven. Dat kan dus zijn met kledingstijl, maar ook met bijvoorbeeld het uitzoeken van een nieuwe keuken of kunstwerken aan de muur.