AZ levert 3 spelers af aan jullie Super XI van Ajax- en AZ-spelers
i

Soccrates Images

AZ levert 3 spelers af aan jullie Super XI van Ajax- en AZ-spelers

Brian Vesseur • 13:55, 15-12-2019 / Laatste Update: 10:43, 07-01-2024

AZ ontvangt zondagmiddag Ajax in de Eredivisie. Voor het eerst sinds maanden speelt AZ in eigen huis en er staat meteen een gigantische kraker op het programma. Bij een zege komt het namelijk op gelijke hoogte met koploper Ajax. Jullie hebben een Super XI samengesteld, maar daaruit blijkt wel dat Ajax de betere spelers heeft.

André Onana neemt de plek in het doel in, met liefst 93% van de stemmen. Pijnlijk voor Marco Bizot, die het toch uitstekend doet als doelman van AZ. De Alkmaarders zijn de minst gepasseerde ploeg in de Eredivisie.

Achterin vinden we de eerste AZ-speler. Owen Wijndal krijgt een plekje tussen Nico TagliaficoDaley Blind en Sergiño Dest. Wijndal zetten we voor het gemak even centraal achterin. Tagliafico was de meest gekozen verdediger met dik 1100 stemmen (van de 1224).

Ook op het middenveld is er ruimte voor 1 AZ-speler. Donny van de Beek en Hakim Ziyech delen het middenveld met AZ-aanvoerder Teun Koopmeiners. Hij houdt Lisandro Martínez buiten de basiself.

De laatste AZ'er in het elftal is Calvin Stengs. Myron Boadu haalt het elftal nét niet: Dusan Tadic en Quincy Promes kregen meer stemmen.

[poll id="1836"]