AZ verslaat dapper Telstar in leuke derby

admin • 23:45, 29-10-2015 / Laatste Update: 05:08, 13-12-2023

AZ heeft donderdag de Noord-Hollandse derby in het bekertoernooi tegen Telstar gewonnen. In het uitverkochte stadion van Telstar in Velsen-Zuid zegevierde de eredivisieclub door een doelpunt van Joris van Overeem: 0-1. Met zijn laatste balbehandeling van de wedstrijd schoot de middenvelder AZ in de 68e minuut naar de achtste finales van het toernooi om de KNVB-beker.

Zeker voor rust hadden de Alkmaarders de nodige moeite met de 'Witte Leeuwen', die op het volgepakte sportpark Schoonenberg echter niet konden doordrukken. De ploeg van trainer Michel Vonk (ex-AZ) werd in de tweede helft steeds meer teruggedrongen.

Strafschop

Van Overeem bekroonde een vlotte combinatie met spits Robert Mühren met een doelpunt en werd meteen daarna gewisseld door coach John van den Brom. Vanaf de bank zag de 'matchwinner' hoe Mühren daarna nog een strafschop miste.