Bankzitter Ödegaard toont zich strijdvaardig: 'Mijn tijd komt nog wel'
i

ANP

Bankzitter Ödegaard toont zich strijdvaardig: 'Mijn tijd komt nog wel'

admin • 21:58, 15-04-2017 / Laatste Update: 17:14, 07-01-2024

Martin Ödegaard werd bij SC Heerenveen binnengehaald als een grote ster. Na een aantal maanden in Friesland heeft hij die status nog niet waar kunnen maken. De laatste weken zit de Noor voornamelijk op het bankje.

Na een goede start, waarin de middenvelder liet zien wel degelijk goed te kunnen voetballen, zit het de laatste weken niet echt mee. Ödegaard moet het hebben van de invalbeurtjes.

'Sta achter mijn beslissing'

Toch staat nog altijd altijd achter de gemaakte keuze. "Na twee jaar in het tweede elftal van Real had ik een nieuwe uitdaging nodig. Ik zocht een club waar ik veel wedstrijden kon voetballen. Dat gebeurt de laatste weken niet bij Heerenveen. Toch sta ik nog steeds achter mijn beslissing", zegt Ödegaard tegen de Leeuwarder Courant.

Crisis

"Ik heb een paar goede wedstrijden voor Heerenveen gespeeld en een paar duels waarin het minder ging. Maar ik kan beter dan ik tot dusver heb gedaan", besluit de middenvelder, die wordt gehuurd van Real Madrid. "Het is geen crisis voor Martin Ødegaard. Ik weet dat ik de kwaliteiten heb om te spelen. Mijn tijd komt nog wel.”