Capello wilde Messi kopen: 'Ik had nog nooit zoiets gezien'
i

ANP

Capello wilde Messi kopen: 'Ik had nog nooit zoiets gezien'

Harry Nijland • 12:13, 05-06-2015 / Laatste Update: 06:52, 13-12-2023

Fabio Capello heeft onthuld dat hij in zijn tijd als Juventus-trainer heeft geprobeerd om Lionel Messi te kopen. Dat schrijft Mirror.

De huidige bondscoach van Rusland zag Messi voor het eerst aan het werk tijdens een oefenwedstrijd tussen Juventus en FC Barcelona in 2005. Capello kon toen niet geloven wat hij zag.

"Ik had nog nooit zoiets gezien van een 16-jarige. Aan het eind van de wedstrijd stapte ik op Frank Rijkaard af (de toenmalige trainer van Barcelona) en zei dat ze al drie buitenlandse spelers in de ploeg hadden, dus er eentje moesten verkopen." (In de Primera Division was het toen niet toegestaan om meer dan drie buitenlanders op te stellen)

"Ik opperde daarom om Messi over te nemen," gaat Capello verder. "Maar Barcelona wilde hem helaas niet verkopen."

'Kansen in finale 50/50'

Zaterdag staan Juventus en Barcelona tegenover elkaar in de finale van de Champions League en Capello denkt dat beide teams kans maken op de prestigieuze beker. "De kansen tussen beide ploegen liggen denk ik 50/50. Juventus zal verdedigend namelijk goed opgesteld staan, zelfs al missen ze een belangrijke kracht als Giorgio Chiellini."

"Maar Barcelona is natuurlijk niet zomaar af te stoppen, die zijn technisch veel beter. Ook weten alle spelers daar hoe het is om in een finale te staan. Toch moeten ze wel op hun hoede blijven voor de gevaarlijke counters van Juventus", besluit Capello.