Cijfers van Ajax in de CL: veel goals én kaarten
i

Orange Pictures

Cijfers van Ajax in de CL: veel goals én kaarten

Brian Vesseur • 11:11, 10-12-2019 / Laatste Update: 03:27, 05-01-2024

Ajax beleeft tot nu toe een prima seizoen in de Champions League. De unieke manier van spelen zie je ook terug in de statistieken. Ajax scoort veel, maar krijgt ook veel kaarten. Een overzichtje in de statistieken van UEFA.com.

Hakim Ziyech is de assistenkoning van de Champions League. De teller staat na 5 wedstrijden op 5 assists, 1 meer dan Corentin Tolisso (Bayern München) en Roberto Firmino (Liverpool). Quincy Promes is de clubtopscorer met 4 treffers, 6 spelers in de CL doen dat beter. Topscorer van de competitie is Robert Lewandowski met 10 stuks.

Korte passjes

In clubverband hebben maar 3 clubs vaker gescoord dan Ajax (12): Bayern München (21), Tottenham Hotspur (17) en Red Bull Salzburg (16). Maar nog bijzonderder: Ajax passt over enorm korte afstand. Een gemiddelde pass van een Ajacied is 18 meter onderweg. Dat heeft te maken met het korte, snelle spel op de helft van de tegenstander. Alleen spelers van Lokomotiv Moskou passen over kortere afstand: gemiddeld 17 meter.

Gele kaarten

En dan de kaarten. Er zijn 4 spelers die al 3 gele kaarten pakten, waarvan 2 Ajacieden! Daley Blind en Joël Veltman, die allebei 2 keer geel kregen tegen Chelsea, zijn die Ajax-spelers. Ook Ruud Vormer (Club Brugge) en Nikola Moro (Dinamo Zagreb) werden al 3 keer op de bon geslingerd. Ajax is ook de 4e club qua meeste gele kaarten.