Danny Blind wellicht al in juli bondscoach Nederlands Elftal
i

ANP

Danny Blind wellicht al in juli bondscoach Nederlands Elftal

Harry Nijland • 09:56, 15-06-2015 / Laatste Update: 06:47, 13-12-2023

Danny Blind kan eerder dan verwacht een promotie krijgen. De assistent-trainer van Guus Hiddink kan half juli al promoveren naar de functie van bondscoach, mits Hiddink het stokje wil overdragen. De KNVB staat open voor een eerdere aanstelling van Blind, meldt De Telegraaf.

Hiddink denkt na over een rol als senior-bondscoach. "Ik wil het eerst bij wat mensen uit mijn omgeving neerleggen. Daarna gaan we pas naar buiten treden", vertelt hij maandag in De Telegraaf. "Hoe lang dat zal duren? Oh, daar kan ik binnen een half uurtje uit zijn."

Van Oostveen

Snel hoeven we echter geen witte rook te verwachten: Hiddink gaat eerst op vakantie. Bert van Oostveen staat open voor een versnelde promotie van Blind, die eigenlijk pas na het EK in Frankrijk aan zijn nieuwe klus zou beginnen. "Als Hiddink en Blind daar klaar voor zijn, dan is ook voor de KNVB de tijd rijp. Zo niet: dan is Guus in september nog bondscoach." Veel veranderingen hoeft de buitenwacht niet te verwachten als Blind het stokje overneemt. Van Oostveen: "Je zag in Letland al dat Danny zich nadrukkelijker manifesteerde dan ooit tevoren."