Excelsior de slechtste op transfermarkt

Excelsior de slechtste op transfermarkt

Harry Nijland • 16:02, 05-09-2014 / Laatste Update: 07:23, 13-12-2023

NIJMEGEN – Excelsior is volgens trainer Marinus Dijkhuizen de verliezer van de transferperiode. De coach vertelde dat na afloop van de oefenwedstrijd tegen NEC (1-3) tegenover FOX Sports.

 

Terwijl Willem II, een andere promovendus, in de laatste week van de transfermarkt nog veel versterkingen haalde, bleef het bij Excelsior rustig. “We zijn kwalitatief en kwantitatief heel kwetsbaar”, beschrijft Dijkhuizen. “We hebben de conclusie getrokken dat we de verliezer van de transferperiode zijn geworden de afgelopen dagen. We hebben er alles aan gedaan. Er is nog wat te besteden, maar hebben het niet uit kunnen geven.”

Excelsior heeft nog wel de mogelijkheid om transfervrije spelers te halen. Zo heeft Toni Varela al een contract aangeboden gekregen. De zoektocht van Excelsior naar een nieuwe doelman duurt voort. Voorlopig is Alessandro Damen de eerste doelman van de club. Warner Hahn werd nog in verband gebracht met de Kralingers, maar Excelsior zag hem naar PEC Zwolle verkassen. Voorlopig heeft Excelsior zijn zinnen gezet op voormalig Willem II-doelman Ruud Swinkels.

Ook op andere posities zijn de Rotterdammers op zoek naar versterkingen. Middenvelder Luigi Bruins, die eerder actief was voor Excelsior, was een optie. Dijkhuizen: “We zijn de afgelopen weken met hem bezig geweest, maar hij gaf aan te willen wachten. Als hij wil wachten, gaan wij weer verder kijken.”

Bron: Fox Sports