Fabrizio Romano: 'Pepijn Lijnders op de shortlist van Ajax'
Jürgen Klopp en Pepijn Lijnders / Pro Shots

Fabrizio Romano: 'Pepijn Lijnders op de shortlist van Ajax'

20:14, 27-03-2024

Fabrizio Romano weet het zeker: Pepijn Lijnders staat op een lijstje met potentiële nieuwe trainers van Ajax. De assistent-trainer van Jürgen Klopp bij Liverpool zou op een beslissing wachten.

Vast staat - volgens Romano - dat Lijnders na dit seizoen bij Liverpool vertrekt. Ook Klopp stopt na dit seizoen als hoofdtrainer van The Reds. Lijnders is al een hele poos assistent-trainer van Liverpool.

Tussen juli 2015 en januari 2018 was hij al de assistent van Klopp (en heel even Brendan Rodgers), waarna hij het eens op eigen benen probeerde. Hij was een half seizoen de trainer van NEC, maar dat verliep wisselvallig. Twee weken nadat NEC en Lijnders uit elkaar gingen, kwam hij weer terug bij Liverpool.

Ajax zal nu de overweging moeten maken of Lijnders nú wel ver genoeg is om op zijn eigen benen te staan. De pas 41-jarige trainer won als assistent bij Liverpool in ieder geval de nodige prijzen. Zo won hij de Champions League, wereldbeker, de Engeslse Premier League en ook nog de Europese en Engelse Super Cup.

Andere opties voor Ajax

Frank de Boer wordt ook veel genoemd als opvolger van John van 't Schip. Laatstgenoemde nam uit liefde voor Ajax het stokje over van Maurice Steijn, die uitermate slecht presteerde met de Amsterdammers. Andere opties voor het hoofdtrainerschap bij Ajax lijken Kjetil Knutsen, Mitchell van der Gaag, Dick Schreuder, Dave Vos en Pascal Jansen.