FC Den Bosch zakt niet verder door

FC Den Bosch zakt niet verder door

Harry Nijland • 22:55, 21-11-2014 / Laatste Update: 14:22, 13-12-2023

DEN BOSCH - FC Den Bosch is er eindelijk in geslaagd de neerwaartse spiraal te doorbreken. Tegen MVV slaagde het er te winnen, met dank aan Barry Maguire en Anthony Lurling.

FC Den Bosch speelde met een nieuw systeem: een zwaarder bezet middenveld en 2 in plaats van 3 aanvallers. De 1ste 10 minuten had dat weinig effect. MVV domineerde en kreeg via Bryan Smeets ook een aardige kans. Daarna was FC Den Bosch meer aan de bal. Dat leidde maar tot een gevaarlijk moment. Na een steekbal van Barry Maguire verzuimde Edoardo Ceria de bal naar de vrijstaande Anthony Lurling te spelen. De Italiaan probeerde het zelf en schoot naast.

Na de pauze was het vrijwel meteen raak. Barry Maguire kreeg een teen tegen een inworp van Moreno Rutten. De bal rolde tergend langzaam over de lijn. De 2de goal was van een hoger gehalte. Na een combinatie met Lurling tilde Maguire de bal prachtig over de keeper heen.

De wedstrijd leek gespeeld, maar via Ronald Hikspoors kwam MVV toch weer terug. Dat leverde nog een benauwde slotfase op.