FIFA-topman Warner na levenslange schorsing: het zal wel

FIFA-topman Warner na levenslange schorsing: het zal wel

admin • 11:56, 30-09-2015 / Laatste Update: 12:14, 13-12-2023

Volgens Jack Warner is zijn levenslange verbanning uit de voetbalwereld bepaald geen toeval. De voetbalbobo is geschorst door de FIFA, zo werd dinsdag duidelijk. ,,Gelet op wat er gebeurt in Zürich met (Sepp) Blatter, wil ik graag benadrukken dat toeval niet bestaat", aldus de gevallen politicus en voetbalbaas tegenover media uit Trinidad en Tobago, waar Warner vandaan komt.

Omkoopschandaal

Daarmee verwijst hij naar de diepe crisis bij de wereldvoetbalbond, waar hijzelf tot 2011 vicevoorzitter was. Zeven officials zitten vast in Zwitserland voor een omkoopschandaal en voorzitter Blatter wordt vervolgd.

Sleutelfiguur

Warner zelf ontkent ook maar iets fout te hebben gedaan, maar volgens de ethische commissie van de FIFA is hij een sleutelfiguur in een reeks omkoopschandalen en schimmige zaken. Die vaststelling komt volledig overeen met eerdere berichten dat Warner bij vrijwel elke omkoopzaak bij de FIFA betrokken zou zijn. ,,Ik verliet de FIFA in 2011 en nu word ik geschorst zonder ook maar een verhoor. Het zal wel", zei Warner gelaten.

Lees ook: Veld Malmö FF versmald voor hoog bezoek van Real Madrid

Lees ook: De prijzen van voetbalkaartjes per land: Engeland het duurste

Lees ook: Engelse clubs houden El Ghazi in de gaten