Het blijft gewoon Heracles Almelo

Het blijft gewoon Heracles Almelo

20:40, 02-06-2015 / Laatste Update: 07:14, 13-12-2023

ALMELO - Heracles Almelo blijft gewoon Heracles Almelo heten. Dat meldt de club desgevraagd. In het nieuwe logo van Heracles is de toevoeging ‘Almelo’ verdwenen en herinneren slechts de drie blauwe ruiten uit het stadswapen aan de verbinding met Almelo.  

Afspraak

De afspraak uit 1998 dat Heracles als Heracles Almelo door het leven gaat, blijft in stand, zo melden wethouder Jan van Marle van de gemeente Almelo en algemeen directeur Nico Jan Hoogma van Heracles. Die afspraak kwam tot stand voorafgaand aan de bouw van het huidige stadion, waaraan de gemeente flink bijdroeg. Dat ‘Almelo’ niet voorkomt in het nieuwe logo van de club vindt Van Marle geen probleem. ,,Het is een keurig logo. Er is met ons niet over gecommuniceerd, maar dat hadden we niet bedongen.”

Jan Smit

De relatie tussen Heracles en de gemeente stond de afgelopen jaren flink onder druk. Heracles-voorzitter Jan Smit verweet Almelo veelvuldig onvoldoende bij te dragen aan de vernieuwing van het stadion. ,,Na het besluit over de uitbreiding is die relatie is weer goed”, meldt Van Marle.

Stadion

Waar geen discussie is over de naam van de club, ligt dat anders over de naam van het stadion. Hoogma wil er niet meer over kwijt dan dat de club nog steeds in gesprek is met vastgoedman en naamgever Pim Polman. En dat er 16 augustus, bij de opening van het verbouwde stadion, een naam op de gevel moet prijken. Of dat een nieuwe is, laat hij in het midden. Intussen is de aanduiding Polmanstadion wel verdwenen. ,,Dat moest in verband met werkzaamheden aan het dak”, zegt Hoogma.

Clublogo

Het oude clublogo, dat boven de ingang van het Polmanstadion hing, is inmiddels ook verwijderd. Hoe het nieuwe logo daar wordt ingepast wordt nog onderzocht.

Krijg het belangrijkste en leukste sportnieuws gratis via Whatsapp op je mobiel. Lees hier hoe het werkt en uit welke 14 groepen – waaronder 8 over voetbal – je kunt kiezen.