Joey Veerman beleefde zaterdag een ongemakkelijk moment met Erik ten Hag

admin • 12:48, 08-03-2020 / Laatste Update: 16:15, 07-01-2024

Joey Veerman maakte aan het begin van dit seizoen de overstap van FC Volendam naar sc Heerenveen. Daarmee maakte de middenvelder de langverwachte stap naar de Eredivisie. Veerman stond te boek als groot talent en een paar jaar geleden leek hij al naar FC Utrecht te verkassen.

Maar die transfer ging niet door en Veerman legt bij Goedemorgen Eredivisie van FOX Sports uit hoe dat ging. "Ik had een gesprek met Erik ten Hag en Jordy Zuidam (de toenmalige trainer en technisch directeur van FC Utrecht, red). Die zeiden dat ik alleen maar 'ja' hoefde te zeggen en dat ze dan met Volendam zouden gaan onderhandelen."

"Een dag later heb ik ja gezegd, maar heb ik daarna eigenlijk niets meer gehoord." Veerman weet niet zo goed waar het nou echt fout ging. "Ik denk dat het een beetje aan iedereen lag."

Erik ten Hag 

Wel opvallend is het als Veerman vertelt over zijn 'ontmoeting' met Ten Hag zaterdagavond na de Heerenveen-Ajax (1-3). De huidige trainer van Ajax zei helemaal niets tegen de middenvelder van de Friezen.

"Ik moet zeggen dat ik dat best wel raar vond. Het was na de wedstrijd in de mixed-zone. Ik had geen interview en hij ook niet. Maar hij zei niets tegen me. Dat was best een ongemakkelijk momentje. Ik keek hem nog ff aan, maar toen keek hij weg. Dat was best wel even raar, ja."